O víkendu má skončit omezení mezi Hlavním nádražím a Vršovicemi

Železniční doprava v centru Prahy by se po víkendu měla vrátit do normálu. Poškozená část tratě mezi Hlavním nádražím a vršovickým nádražím se totiž stihne opravit do neděle. Původně přitom České dráhy počítaly s omezením až do 10. června. Výluka se dotkla desítek vlaků, některé spoje byly i odřeknuty.

V současnosti je spojení mezi hlavním a vršovickým nádražím provizorní. Pro přesun po Praze mohou zatím cestující využít třeba metro – tam nepotřebují jízdenku MHD, v metru jsou totiž kvůli omezení uznávány jízdní doklady drah.

Trať byla poškozena v pátek 27. května, kdy vykolejil osobní vlak bez cestujících. Nikomu se nic nestalo, škoda na trati je podle Drážní inspekce asi 450 tisíc korun.

České dráhy mají zatím na svém webu uvedeno, že omezení platí až do 10. června. Podle mluvčího SŽCD Marka Illiaše ale budou opravy hotovy téměř o týden dříve. „V pátek 3. června odpoledne nastoupí pracovníci a opravy dokončí o víkendu,“ řekl. Víkend podle něj vybrali železničáři po dohodě s dopravci pro práci kvůli tomu, že je výrazně slabší provoz.