Český ráj má na léto nové lákadlo. Turnov otevírá aquapark s kamikaze skluzavkou

Turnov dokončil nový aquapark. Ocenit by jej měli jak obyvatelé města, tak tisíce návštěvníků Českého ráje, kteří dosud příliš možností ke koupání neměli. Několik týdnů před začátkem sezony chystají novinky i na jiných koupalištích.

Díky novému aquaparku bude v Turnově v létě i jiná možnost ke koupání než řeka Jizera. Z atrakcí už stříká voda a pracovníci areálu dokončují přípravy. Bazén by se měl otevřít na začátku června. Celodenní vstupné pro dospělého bude stát devadesát korun. Pro děti šedesát.

Chloubou a lákadlem areálu je kamikaze skluzavka, tobogán, široká trojskluzavka a dětská skluzavka. „Dalším lákadlem, zvláště pro rodiny s dětmi, je dětský kaskádovitý bazének včetně řady drobných atrakcí,“ představil areál Jindřich Kořínek z Městské sportovní Turnov. 

Turnov v létě otevře nový aquapark (zdroj: ČT24)

Na sezonu se chystá i městské koupaliště v Lomnici nad Popelkou. Letos areál obohatí velké dětské hřiště. V centru Semil je zase jediným místem k rekreaci nábřeží Jizery. Letos zde přibude převlékárna a občerstvení.

Radnice má ale plán i se zchátralým bazénem, který je poblíž. „Od občanů vzešel nápad na vybudování biotopového koupaliště. Budeme se snažit v letošním roce ověřit náklady, případně projekt a v příštím roce zrealizovat,“ řekla ČT starostka Semil Lena Mlejnková (SLK). Pokud plán vyjde, bude koupaliště k dispozici za dva roky.