Střelec z Hodonína míří na šestnáct let za mříže

Krajský soud poslal na šestnáct let do vězení muže, který loni v květnu v Hodoníně střílel na auto své bývalé manželky, kde seděly i jejich společné děti. Pachatel byl opilý a za mříže nastoupí za pokus o vraždu. Přitížila mu také jeho zběsilá jízda v autě nebo to, že zbraň nedržel legálně.

Když se manželé rozvedli, muž prý svou bývalou ženu kontaktoval a také jí vyhrožoval tím, že jí prostřelí auto a s dětmi je zabije. Podle rodiny se neovládal, když pil. To potvrdil i obžalovaný s tím, že prý nechápe, proč po ženě střílel.

Podle soudkyně Jaroslavy Bartošové se ale o plané výhrůžky nejednalo. V odůvodnění uvedla, že mužovo jednání bylo cílené, promyšlené. „Nebylo dílem zlomku sekundy,“ uvedla soudkyně. To, že se vražda nakonec nestala, bylo prý spíš dílem náhody. Auto sice trefil jen jednou, ale kulka nezasáhla jedno z dětí jen proto, že ji zastavila konstrukce auta.

Po střelbě se muž snažil ztratit v hodonínských ulicích, ujížděl například po chodníku a nakonec zavinil dopravní nehodu. Zraněným nepomohl a dál pokračoval v jízdě až do Brněnské ulice, kde jej zablokovali policisté a následně zadrželi. Podle soudu jel muž rychle, nebezpečně a v obytné čtvrti před školou vjel na chodník, kde ohrozil chodce s dětmi.