Od 7 do 8 hodin bude v Liberci parkování zdarma

Události v regionech: Liberec o hodinu posune začátek placeného parkování (zdroj: ČT24)

Liberecká radnice zruší placení na všech parkovištích ve městě mezi sedmou a osmou hodinou ráno. Chce tak vyjít vstříc rodičům, kteří vozí své děti autem do školy, a současně zamezit nebezpečným situacím, které při zastavování aut s dětmi u škol vznikají.

Zatím musí na placených parkovištích v Liberci platit každý, kdo přijede po sedmé hodině ráno. Nově by se měl začátek zpoplatněné doby posunout až na osmou. „Plošně posuneme placené parkování na všech parkovištích,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Kysela.

Radnice reaguje především na situace, ke kterým dochází ráno u škol. Řidiči, kteří přivážejí děti na výuku, stojí buď na místech, kde je to nebezpečné – například přímo před přechodem – nebo na placených parkovištích a riskují pokutu. „Její výše se pohybuje od nuly do dvou tisíc korun,“ upřesnila mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Novinku však rodiče ocení spíše až v příštím školním roce. V tom současném ji využijí pouze měsíc. Začátek placeného parkování posune radnice na osmou hodinu až k 1. červnu.