Mladík poslal sestře dopis na rozloučenou, pátrají po něm desítky policistů i vrtulník

Vrtulník s termovizí a desítky policistů i hasičů pátrají v okolí Aše po 21letém muži. Mladík v úterý přes sociální sítě zaslal své sestře dopis na rozloučenou a od té doby o sobě nedal vědět, naposledy ho viděla jeho matka v pondělí večer, uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Mobilní telefon, který měl u sebe, je teď nedostupný.

„Pohřešovaný muž je asi 170 centimetrů vysoký, hubený, má krátké hnědé vlnité vlasy a hnědé oči. Na pravé lícní kosti má jizvu o délce zhruba dva centimetry. Na vnitřní straně levé ruky tetování - nápis AC/DC. Naposledy na sobě měl černošedou teplákovou bundu na zip s kapucí, kalhoty nezjištěného druhu a kotníkové plátěné černobílé kecky značky Vans s bílými tkaničkami,“ dodala mluvčí.

Chebští kriminalisté po muži pátrají od úterního večera. „Pátrací akce pokračuje i dnes od ranních hodin, kdy 50 policistů a hasičů prohledává Aš a její okolí v místech, kde by se pohřešovaný mohl nacházet. Do akce byl zapojen i policejní psovod a vrtulník s termovizí,“ upřesnila Týřová.

Pokud by lidé měli jakékoliv informace o pohřešovaném mladíkovi, mají se obrátit na nejbližší policejní služebnu nebo volat bezplatnou linku 158.