Prachatická nemocnice otevírá školku, lékařům nabízí i nové byty

Prachatická nemocnice vychází vstříc zdravotníkům s dětmi (zdroj: ČT24)

Prachatická nemocnice se snaží nalákat nové lékaře a sestry. Jedním z benefitů, které nabízí, je třeba školka pro děti zaměstnanců nebo nové byty. Nemocniční mateřská škola v Jihočeském kraji není novinkou. V Českých Budějovicích funguje už necelé dva roky a zájem rodičů je mimořádný.

V patře nad školkou nemocnice vybudovala pět nových bytů určených pro lékaře a další zdravotnický personál. Čtyři lékaře a pět zdravotních sester nyní nemocnice shání. Nabízí i práci na částečný úvazek, což někteří zaměstnanci oceňují.

Nemocniční mateřskou školu otevřel Jihočeský kraj i v Českých Budějovicích. Začínala s šestatřiceti dětmi. Dnes má tři třídy a sedmdesát dětí. „V letošním roce bylo u zápisu třicet uchazečů, bohužel máme jen tři volná místa,“ uvedla ředitelka nemocniční mateřské školy v Českých Budějovicích Ivana Moravcová.

Většina docházejících dětí je dvou a tříletých, provozní doba kopíruje nemocniční směny. Začíná před šestou a končí po páté odpolední. Školku můžou využívat i děti zaměstnanců krajského úřadu.