Omezení dopravy na frekventovaném mostě zahustilo městské křižovatky

Silničáři opravují frekventovaný most v Českých Budějovicích (zdroj: ČT24)

V Českých Budějovicích začali silničáři znovu opravovat Litvínovický most, který vede Mánesovou ulicí přes Vltavu. Oprava jedné z nejvytíženějších komunikací ve městě omezí dopravu do konce července. Oprava za 6,5 milionu zdrží řidiče hlavně na okolních hlavních tazích, jako třeba na příjezdu od Českého Krumlova nebo městském okruhu.

První všední den oprav začal před osmou hodinou ranní kolonami na jedné křižovatce ve městě. Přímo v místě omezení na mostě naopak někteří řidiči mluvili o mnohem plynulejším provozu, než na jaký jsou zvyklí. Ti obeznámení s plánem oprav se k němu zřejmě vůbec nevydali.

Auta budou po dobu oprav po mostě přejíždět v obou směrech jen v jednom ze dvou jízdních pruhů. Vjezd mají zakázán vozidla těžší 7,5 tuny. Ve směru jízdy od Českého Krumlova byl pro osobní i nákladní dopravu úplně uzavřen nájezd ze silnice I/3.

I kvůli rušnosti dopravy na mostě město zakázalo jeho kompletní uzavírku. „Zpracovali jsme dopravní model a zjistili jsme, že Budějovice by to nezvládly,“ říká náměstek primátora pro dopravu František Konečný (ANO). Město proto vsadilo na informování řidičů s velkým časovým předstihem.