Tchibo postaví v Chebu velké distribuční centrum. Zaměstná tam až tisíc lidí

V chebské průmyslové zóně otevře německá společnost Tchibo distribuční centrum. Práci by v něm měly najít stovky lidí, výhledově možná až tisíc. Oznámil to předseda chebského výboru pro strategický rozvoj Tomáš Linda.

Nové chebské distribuční centrum firmy Tchibo má zabrat 80 tisíc metrů čtverečních. Tomáš Linda předpokládá, že hotové bude ještě letos. „Na základě vydaného územního rozhodnutí se už dělají i terénní úpravy. Během krátké doby by pak mohla vyrůstat samotná konstrukce stavby,“ uvedl.

Stavbu zajistí společnosti, se kterými Cheb spolupracuje už delší dobu a díky tomu se podařilo do průmyslové zóny přivést i další investory, naposledy například čínskou společnost BWI, která svůj závod už staví.

Tchibo má v plánu v Chebu zaměstnat několik set lidí, postupně možná tisícovku. Zastupitel Linda věří, že otevření distribučního centra předznamená pro město dobré časy. „Doufám, že se do Chebu začnou stěhovat lidé za prací a poroste i počet obyvatel. Každopádně už nyní město dostane díky prodeji pozemků v průmyslovém parku o 65 milionů korun více do rozpočtu, než se čekalo. Většinu z toho tvoří pozemky pro Tchibo,“ poznamenal Tomáš Linda.

Zhruba čtyřicetihektarová chebská průmyslová zóna existuje již dvanáct let, rozmach zažívá zejména v poslední době. V květnu má být hotová hala společnosti DHL Supply Chain. V objektu bude zajišťovat logistické služby pro poskytovatele televize Sky Deutchland pro Německo a Rakousko.

Cheb navíc jedná s Karlovarským krajem o vytvoření druhé průmyslové zóny v sousedství. Výsledkem by potom mohla být strategická průmyslová zóna celého kraje.