Organizátoři prodloužili předprodej levnějších vstupenek na motocyklovou Grand Prix v Brně

Levnější vstupenky na motocyklovou Velkou cenu budou k mání až do konce března. Organizátoři tak reagují na pozdější spuštění předprodeje na letošní ročník závodu. Vstupenek se zatím prodalo méně než loni.

Ještě loni nebylo jisté, jestli se motocyklová Grand Prix v Brně v srpnu letošního roku vůbec pojede. Automotodrom, který závody organizoval byl v minulých ročnících ztrátový. Teprve letos v lednu byla podepsaná smlouva mezi nově vzniklým Spolkem města a kraje s španělským promotérem Dorna o pořádání závodů. 

Někteří nedočkaví fanoušci motocyklových závodů se ale začali poohlížet jinde. Nakoupili si například lístky na konkurenční Velkou cenu Rakouska. Ta se koná 14. srpna, týden před brněnským závodem.

Brno do Spolku vložilo deset milionů korun, dalších 20 milionů kraj. Ministerstvo školství slíbilo, že případnou ztrátu pokryje maximální částkou 60 milionů korun. Pokud se tedy vstupenky nebudou dobře prodávat, mohou kraji a městu zůstat miliony korun dluhů.

Zatímco v minulých letech se lístky na Velkou cenu začaly prodávat už před Vánoci, letos byl on-line prodej zahájen až 15.ledna. Za měsíc se na brněnskou Velkou cenu prodala zhruba tisícovka lístků, zatímco v loňském roce už jich měli organizátoři prodaných 15 tisíc.

„Prodeje narůstají, rozběhly se i weby v zahraničí,“ ujišťuje primátor města Brna Petr Vokřál.

„Jihomoravský kraj usiluje o levnější vstupenky pro držitele Senior a Rodinných pasů,“ řekl hejtman Michal Hašek. S městem se ale na pětiprocentní slevě pro téměř 200 tisíc držitelů těchto pasů kraj nedohodl. Na tiskové konferenci to proto zatím oznámit nemohl.

Tisková konference Spolku a Automotodromu k moto GP v Brně (zdroj: ČT24)

Lístky na Velkou cenu, která se bude letos konat 19.–21. srpna je možné koupit prostřednictvím rezervačního systému Turistického a informačního centra města Brna. Třídenní vstupenky z první vlny předprodeje včetně lístků na tribuny T3 a T5 je možné zakoupit také na veletrhu Motosalon, který se do neděle koná v Brně u stánku Automotodromu.

  • Základní třídenní vstupenka SILVER, která platí na přírodní tribuny B, D, E a G, je v první vlně předprodeje k dispozici za 1190 korun, poté se její cena zvedne na 1700 korun. Mezi všemi tribunami, které vstupenka zahrnuje, mohou její držitelé volně přecházet.
  • Vstupenka GOLD na všechny přírodní tribuny včetně nejoblíbenějších tribun C a F stojí 1590 korun, od dubna bude ke koupi za 2300 korun. Se vstupenkou GOLD se její majitel může do areálu dostat kteroukoliv branou a procházet může i tranzitní trasy včetně tunelů START a SCHWANTZ.
  • Od čtvrtečního odpoledne (3. 3. 2016) jsou přímo na Motosalonu k zakoupení také místa na tribunách T3 za cenu 4990 korun a T5 za 2990 korun, ze kterých je výhled na cílovou rovinku.
  • Předprodej ostatních sedadlových tribun bude zahájen v průběhu jara. Připravuje se i spuštění předprodeje vstupenek do kempu na tribuně A.
  • Zdroj: www.czechgp.com
  •