Na Pražském okruhu se kvůli ledovce srazilo 14 aut

Na Pražském okruhu se srazilo 14 aut (zdroj: ČT24)

Namrzlé silnice komplikovaly v Praze dopravu. Na Pražském okruhu se ve směru na letiště u sjezdu na Řepy ráno srazilo šest aut, dalších osm aut havarovalo v koloně. Pět lidí, včetně jedenáctiletého dítěte, utrpělo středně těžká zranění. Záchranáři museli ošetřit i několik desítek chodců. Kvůli teplotám pod bodem mrazu by si měli dát řidiči pozor i v následujících dnech. Ledovka hrozí hlavně na jihozápadě Čech.

Po půl deváté ráno už byl okruh průjezdný dvěma pruhy. Krátce po nehodě se ale na místě tvořily kolony. „Havarovaná vozidla byla rozházená po celé šíři dálnice, řidiči tak mezi nimi museli kličkovat,“ upozornil ráno Petr Vomáčka z ÚAMK. 

„Převezli jsme do nemocnice tři zraněné. Utrpěli středně těžká zranění,“ uvedla ráno mluvčí záchranky Jiřina Ernestová. Později ale záchranáři museli na okruhu zasahovat ještě jednou. Do motolské nemocnice odvezli ještě dvě dospělé ženy. 

Desítky lidí se zranily na chodníku

Potíže měli ráno řidiči i na jiných místech v Praze a jejím okolí. „Prosíme řidiče, aby byli velmi obezřetní. Ledovka se objevuje na silnicích ne jednolitě, ale jen na určitých částech, a o to je nebezpečnější,“ upozornil policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Ledovka ale netrápila jen řidiče, ale i chodce, kteří padali na namrzlých chodnících. Záchranáři jich jenom během dopoledne ošetřili kolem třiceti. Od začátku týdne pak podle Ernestové evidují už devadesát případů. Nejčastěji vyjíždí večer a ráno.   

Události: Počasí komplikovalo dopravu (zdroj: ČT24)