V Radotíně se srazil linkový autobus s nákladním autem. Devět zraněných

Čelní srážka linkového autobusu s nákladním autem ve Zderazské ulici v pražském Radotíně si kolem půl páté navečer vyžádala jedno vážné a osm lehkých zranění. Nejhůře dopadl řidič nákladní tatry, kterého museli ze zdemolované kabiny vyprostit hasiči. Informovala o tom mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová a policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policie příčinu nehody vyšetřuje, podle řidiče autobusu dostalo nákladní auto smyk.

Autobus jel na lince 309 od Nádraží Radotín směrem na Třebotov. Osm cestujících bylo při srážce lehce zraněno. „Mezi ošetřenými bylo i třináctileté dítě a jedna těhotná žena,“ upřesnila Ernestová. Ačkoliv cestující vyvázli z nehody jen se zhmožděninami, sanitky je převezly k ošetření do tří pražských nemocnic.

Výrazně hůř dopadl řidič nákladního auta, kterého museli z kabiny vozu vyprostit hasiči. Muže následně s vážnými mnohočetnými poraněními převezli do nemocnice v Motole.

Podle ředitele dopravní společnosti Arriva Praha Petra Čiháka, které havarovaný autobus patří, cestovalo v autobuse asi dvacet lidí. „Od řidiče víme, že stoupal do kopce u zastávky Zderazská, když proti němu jela nákladní Tatra. Všiml si, že je ve smyku, zastavil autobus u kraje, a pak do něj nákladní auto narazilo,“ řekl Čihák.

Příčinu nehody policie teprve vyšetřuje. „V tuto chvíli proto nemůžeme vyloučit, že za popsanou dopravní nehodou stojí například klimatické podmínky,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.