Vražda dvou bezdomovců ve frýdeckém lese. Policie obvinila dalšího bezdomovce

Policisté z Frýdku-Místku vyšetřují vraždu muže a ženy bez domova. Jejich těla nalezli na odlehlém místě v lese v části Panské Nové Dvory. Z dvojnásobné vraždy již obvinili šedesátiletého muže, který je také bezdomovec. Hrozí mu výjimečný trest.

Oběťmi jsou osmačtyřicetiletý muž a padesátiletá žena. „Obviněný je podezřelý, že na oběti opakovaně zaútočil takovou silou, že jim způsobil vážná zranění, kterým podlehli. Poté, co zemřeli, místo opustil,“ uvedla mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková. K motivu zločinu se kriminalisté zatím nechtějí vyjádřit.

Vyšetřování probíhalo v obtížném terénu. Těla byla nalezena na odlehlém místě v bývalém vojenském prostoru. Kromě kriminalistů na případu pracovaly desítky policistů. „Ohledání probíhalo v těžkých podmínkách. Museli jsme například zajistit osvětlení prostoru. Na místě byl přítomen soudní znalec i specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz,“ uvedla Holčáková.

Policie měla podezřelého do tří dnů

Policisté vyslechli desítky lidí, kteří byli v okruhu několika kilometrů od místa činu. „Kriminalistům se podařilo do tří dnů od oznámení vražd shromáždit důkazy, které vedly k odhalení a usvědčení útočníka,“ řekla policistka.

Policie obvinila bezdomovce z vraždy muže a ženy bez domova

Místo, kde byly oběti nalezeny, obydlují lidé bez domova zřejmě často. „Jedná se o obrovské území, které nelze celé uhlídat. Když se tam někdo na nějakou dobu ubytuje, těžko to zjistíme,“ podotkl náměstek primátora Frýdku-Místku Jan Kajzar z hnutí Naše město Frýdek-Místek.