V Krnsku na Mladoboleslavsku hořel bývalý mlýn, škoda je sedm milionů korun

Bývalý mlýn v Krnsku na Mladoboleslavsku zachvátil v neděli ráno rozsáhlý požár. S plameny bojovalo 14 hasičských jednotek, byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Škoda je předběžně vyčíslena na sedm milionů korun, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Událost hasičům nahlásili před pátou hodinou ranní. Podle mluvčího hořela pětipodlažní budova o rozměrech 25 krát 40 metrů, která je zčásti využívána jako sklad stavebního materiálu. 

Oheň se podařilo zlikvidovat, nikdo nebyl zraněn. Na místo přijela i speciální technika ze záchranného útvaru Zbiroh. 

Střecha se úplně propadla

Do pondělního dopoledne zůstanou na místě čtyři jednotky kvůli případnému dohašování skrytých ohnisek. „Celá střecha je propadlá dovnitř. Přes kusy plechu a stavebních konstrukcí se skrytá ohniska špatně dohašují. Hasiči tam budou proto na dohlídce a v pondělí se určí další postup,“ uvedl mluvčí.

V pondělí se podle Gabriela vyhodnotí, jak budovu zajistit, aby nebyla nebezpečná, případně zda ji zbourat. „Musí se vzít v potaz i bezpečnost okolí, protože podél vjezdu vede hned silnice a chodník,“ uvedl Gabriel.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý stupeň, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.