Interna v sušické nemocnici znovu funguje, ale jen omezeně

Události v regionech: Interna v sušické nemocnici znovu funguje (zdroj: ČT24)

Interní oddělení sušické nemocnice je opět v provozu. Kvůli nedostatku lékařů ho v říjnu muselo vedení dočasně uzavřít. Teď má nemocnice nového provozovatele. Personální problémy ale trvají dál. Provoz interny je kvůli tomu omezený.

Lůžka v sušické nemocnici už zase obsazují pacienti. Jenže ne všechna. Pojišťovny jich povolily dvacet místo původních třiceti - chybí totiž lékaři. Nový provozovatel Nemos Group zatím doplnil stav dvěma zdravotníky ze středočeských nemocnic. Řešení je ale jen dočasné.

„Nemůžeme založit politiku interního oddělení na tom, že tady budeme mít lékaře z jiných nemocnic,“ konstatoval ředitel Nemocnice Sušice Vladimír Sloup. Dodal, že mezitím hledají další lékaře, kteří by přišli natrvalo.

Interna v sušické nemocnici
Zdroj: ČT24

S třetinou neobsazených lůžek interního oddělení vypomáhají nemocnice v Klatovech a ve Strakonicích. Sušickou nemocnici chce Nemos stabilizovat celou řadou benefitů, včetně úpravy odměn.

Záchranná služba přejde pod Plzeňský kraj

Do konce roku čeká nemocnici v Sušici ještě jedna velká změna. Záchrannou službu převezme Plzeňský kraj, včetně výjezdního místa na šumavské Modravě.

„Lékaři, kteří sloužili na záchrance, budou sloužit i nadále. Sestry, záchranáři, řidiči – ti všichni přecházejí pod kraj,“ uvedl primář oddělení ARO v Sušici Jiří Choc.

Plzeňskému kraji se nepodařilo najít včas náhradní prostory. Záchranka tak bude sídlit v nemocnici ještě půl roku.