Ústí otevírá zrekonstruovaný bazén za čtvrt miliardy, zůstala jen mozaika

Plavecká hala v Ústí nad Labem je po rekonstrukci. Šlo o jednu z největších investic města. Modernizace staré plovárny stála čtvrt miliardy korun, 150 milionů uhradí evropské fondy. Poprvé si v bazénu lidé zaplavou v neděli, redaktor České televize Ondřej Kůs ale natáčel v opravené hale už v úterý.

Z původní staré plovárny nezůstalo po rekonstrukci téměř nic. Šatny, parní lázeň nebo sauna jsou na jiném místě. Zámky na skříňkách nahradily čipy. Bazén je vyrobený z nerezové oceli a splňuje rozměry na mezinárodní závody. Z původní haly zbyla jen mozaika. Dělníci ji měli původně vybourat, nakonec ji ale opravili.

„Je tu úplně nová špičková technologie úpravy vody, nová technologie vytápění pomocí tepelných čerpadel,“ doplnil ředitel Městských služeb Miroslav Harciník. Čerpadla kromě vody a vzduchu vyhřívají i podlahu. Právě drahá technika řízená počítačem je důvod, proč rekonstrukce stála čtvrt miliardy korun.

U sauny chybí ochlazovací bazének

I přes nákladnou rekonstrukci se ale na něco nemyslelo. Návštěvníci finské nebo bio sauny se musí ochlazovat ve sprše, bazén se studenou vodou chybí. Projekt s ním totiž nepočítal. Město ho chce ale dostavět. „V dohledné budoucnosti zřídíme buď ochlazovací bazének, nebo možnost ochlazení pomocí takzvaného ledopádu,“ uvedl Harciník.

V havarijním stavu ale dál zůstává venkovní letní bazén. Kdy ho město opraví, zatím není jasné.

Ústí má opravený bazén za čtvrt miliardy (zdroj: ČT24)