CTP boj o legalizace černé stavby nevzdává - Hradci nabízí sedm milionů

Firma CTP nabízí Hradci Králové sedm milionů korun, aby dodatečně legalizovala černou stavbu ve městě. Do výstavby skladového areálu už firma investovala 220 milionů – jenže od města nutně potřebuje získat přístupovou cestu. Někteří zastupitelé nabídku firmy kategoricky odmítají, jiní jsou ale ochotní ji zvážit.

„Nabídla sedm milionů na nějakou prospěšnou akci města. Nám se to úplně nelíbí, myslím si, že by se společnost takto neměla vykupovat,“ konstatuje zastupitel Martin Hanousek (SZ). Podobný názor zastává i náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09): „Pokus o vykoupení se je naprosto nepřijatelný. Je to precedentní rozhodnutí, které musíme odmítnout, myslím si, že společenská nebezpečnost tohoto jednání je velmi vysoká.“ 

Jenže třeba hradecký primátor Zdeněk Fink (HDK) mluví smířlivěji: „Já osobně si umím představit, že kdyby někdo jiný dostavěl tu záležitost, že by to vůbec nebylo na škodu.“ Podle zástupce firmy CTP Luboše Zajíčka prý ze strany zastupitelů převažovala pozitivní odezva.

Firma potřebuje od města získat přístupovou cestu (zdroj: ČT24)

Firma stavěla skladový areál v Hradci Králové načerno do letošního března, než úřady stavbu zarazily. Od té doby zaplatila na pokutách 1,7 milionu korun. V září pak magistrát stavbu zablokoval a žádá zbourání celého areálu a také to, aby byla louka uvedena do původního stavu.

Stavba je podle radnice v rozporu s územně plánovacími podklady a je třeba ji i s dopravním napojením nově umístit. Nesplňuje navíc požadavky podle zákona o vlivu stavby na životní prostředí.

CTPark měl podle původních plánů nabídnout přes 21 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Celková plocha parku má přes pět hektarů. Hodnota investice má být asi 410 milionů korun.