V Napajedlech hořelo v domě s pečovatelskou službou

Byt v domě s pečovatelskou službou hořel v Napajedlech na Zlínsku. Hasiči na místo poslali osm jednotek. Podle starostky města Ireny Brabcové (nez. za ANO) byl celý domov evakuován, jeden člověk se přiotrávil zplodinami hoření. Příčina požáru i způsobená škoda se zatím zjišťují.

„Nemáme hlášeno žádné zranění nebo dokonce úmrtí. Evakuujeme všechny, otázka návratu je otevřená,“ řekla Brabcová. Senioři našli zázemí v klubovně v budově bývalého kláštera. „V první řadě je chceme převézt do tepla, uvařit jim čaj a uklidnit je,“ dodala starostka.

Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila hořelo v bytě ve třetím patře čtyřpodlažního objektu. Hasiči povolali osm jednotek profesionálů a dobrovolníků, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Ještě před příjezdem hasičů bylo evakuováno přibližně 30 lidí, dalších asi deset z domu vytáhli hasiči, dva evakuovali z balkonu. Hasiči zabránili tomu, aby se požár rozšířil. Budova je však poškozena kouřem, sazemi i průsaky vody použité při hašení.

O požáru hovoří mluvčí krajských hasičů Libor Netopil (zdroj: ČT24)

Objekt v ulici Pod Kalvárií je majetkem města Napajedla, má k dispozici 44 obytných jednotek, z nichž 16 je bezbariérových. V každé bytové jednotce může žít jak jednotlivec, tak i manželský pár. V přízemí domu je umístěno středisko osobní hygieny, prádelna, sušárna a žehlírna, ve vestibulu se nachází knihovna, v domě je i společenská místnost a zázemí pro pracovníky pečovatelské služby.