Školáci mají volno, pražská MHD jede podle prázdninových řádů

Na základních a středních školách dětem začaly dvoudenní podzimní prázdniny. Tomu se přizpůsobuje i hromadná doprava v Praze, která nasadila prázdninové jízdní řády. Prodloužení intervalů se týká jen tramvají a části autobusů během dopravní špičky. Provoz metra se nemění.

„Omezení ve špičkách je o 15 až 20 procent. Mimo špičky se jízdní řády nemění, stejně tak se nemění ani metro, které jezdí podle řádů pro pracovní den,“ uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

U tramvají je jednotný interval 8 minut prodloužený na 10 minut a u autobusů zpravidla ze 7 a půl minuty na 10 minut. Některé autobusové linky nejezdí vůbec. Jedná se o autobusy převážně určené k přepravě školáků základních škol nebo některé příměstské linky, dodal Drápal.

Od soboty 31. října dochází i k trvalým změnám v pražské dopravě. Týkají se zejména tramvají číslo 5 a 20 na Praze 6 a několika autobusů v oblasti Patočkovy ulice nebo Petřin, Staré Ruzyně a sídliště Na Dědině, uvedl Drápal. „Zavádíme také úplně novou minibusovou linku do Starých Hrdlořez,“ podotkl.

Mluvčí ROPID ke změnám v pražské MHD (zdroj: ČT24)