Do trafik se vrátily jízdenky. DPMB se dohodl s posledními prodejnami

Jízdenky na hromadnou dopravu si Brňané opět koupí ve všech trafikách. Až téměř po dvou měsících se brněnský dopravní podnik dohodl i s poslední sítí prodejen. Za problémy mohly finanční potíže distributora lístků.

„My jsme měli problém v síti Valmont, v těchto trafikách nám jízdenky odmítali přijímat. Bylo to z toho důvodu, že trafiky Valmont spadají pod stejného majitele jako společnost Tabák plus, se kterou jsme na začátku září řešili ty problémy," vysvětlila mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

Firma Tabák plus od brněnského dopravního podniku jízdenky nakupovala a dodávala je do trafik. Jenže na konci srpna se dostala do finančních potíží. Generální finanční ředitelství podniku tenkrát z obavy možného daňového úniku zabavilo majetek.

Dopravce sice sehnal nového distributora, řetězec třicítky prodejen od něj ale jízdenky nechtěl. Nakonec se dohodli na tom, že trafiky budou lístky brát od dopravního podniku přímo, bez prostředníka. Ředitel řetězce potvrdil, že už jsou k sehnání ve všech jejich prodejnách po celém městě.

Jízdenky se nakupují nejčastěji v trafikách

I když jízdenky jde koupit třeba v automatu nebo SMS zprávou, nejvíce lidí pro ně stále míří právě do trafiky. Nakoupí jich tam o půlku víc než ve žlutých automatech.

  • trafiky – 52,8 procenta
  • automaty – 24,1 procenta
  • SMS – 15,1 procenta
  • prodejny DPMB – 4,5 procenta
  • u řidiče – 3,5 procenta

Jízdenky v hodnotě 4 a půl milionu, které byly v létě zabaveny, ale stále leží v trezoru finanční správy.