Policie chytila vězně, který uprchl z Ostrova

Vězně, který uprchl z věznice v Ostrově, nalezli policisté v bytě jeho matky v Chomutově. Jedenadvacetiletého muže odsouzeného za majetkovou kriminalitu dopadli v noci. Policie po něm po útěku vyhlásila pátrání.

Muž strávil na svobodě jeden den. Z vězení utekl v noci na pátek, když přeřezal mříže a přelezl plot. Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému a na místo vyslal zásahovou hlídku. Vězeň však zatím zmizel. Policie ho po dnu pátrání nakonec dopadla u jeho matky.

Mladý muž měl v Ostrově strávit 14 měsíců a vyjít z vězení napřesrok v dubnu. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Věznice Ostrov je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru, tedy druhého nejmírnějšího typu. Ubytovací kapacita činí 900 osob, aktuální počet vězňů je 1029. Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice, její operační středisko pochází z 80. let. Dosud poslední útěk ale zaznamenala v roce 1992.

Poté, co jednadvacetiletý vězeň statistiku změnil, nařídil generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek prověrku výkonu strážní služby.