Silničáři začali opravovat obchvat Vodňan, řidiči musí počítat se zdržením

Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat obchvat u Vodňan. Místo, kterým denně projede 16 tisíc aut, je hlavní spojnicí z Českých Budějovic na Písek a dál na Plzeň nebo Prahu. Řidiči tu musí počítat se zdržením. Rekonstrukce, která byla už dvakrát odložena, si vyžádá 165 milionů korun.

Obchvat čeká na generální opravu už řadu let, v poslední době silničáři opravovali jen největší výmoly. Nový povrch teď dostanou dva z celkových pěti kilometrů. Dopravu tu silničáři řídí kyvadlově - řidiči tak musí počítat se zdržením. Během středečního dopoledne šlo o zhruba deset minut.

Stavební firmy mají opravu stihnut do začátku zimy, proto mají pracovat i o víkendech a během svátků: „S ohledem na značný rozsah prací v krátkém termínu a především s ohledem na blížící se zimu jsme zhotovitele upozornili na nutnost maximálního využití pracovních kapacit v prodloužených směnách, a to bez ohledu na víkendy a svátky,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Doprava je v místě uzavírky řízena kyvadlově (zdroj: ČT24)

Na jaře pak začnou silničáři opravovat i zbývající část vodňanského obchvatu. To už půjde o úplnou uzavírku, která potrvá tři měsíce. Doprava tak zatíží okolní obce.

Při cestě do Prahy nebo Plzně se ale mohou řidiči tomuto místu zcela vyhnout a zvolit jinou trasu - třeba směrem na Týn nad Vltavou.

Řidiči se mohou opravovanému úseku vyhnout
Zdroj: ČT24