Pražská koalice zasedne ve čtvrtek. Program? Stále stavební předpisy

Špičky pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se po bouřlivých událostech kolem stavebních předpisů sejdou asi příští týden ve čtvrtek. Před jednáním se uskuteční i setkání klubu Trojkoalice, která by měla formulovat své požadavky vůči koaličním partnerům. Na programu budou i další problematická témata, na nichž koalice dlouhodobě nenachází shodu.

Koalice se po několika odkladech sejde kvůli událostem, během nichž tento týden eskalovaly dlouho doutnající spory mezi primátorkou Adrianou Krnáčovou a jejím náměstkem Matějem Stropnickým. Krnáčová radě nečekaně předložila vlastní verzi stavebních předpisů, které několik měsíců připravoval Stropnický, a se souhlasem rady převzala tvorbu důležitého dokumentu do své gesce. Primátorka označila náměstka za neschopného. Stropnický zase mluví o spolčení starých přátel z ANO a ČSSD.

Kromě několik měsíců bouřlivě diskutovaných stavebních předpisů se koalice patrně vrátí i k otázkám regulace hazardu, problematice taxislužby nebo miliardové zakázce na svoz odpadu. Mluvit by se mělo i o informacích týkajících se vlivného člena ČSSD a koaličního vyjednavače Karla Březiny, který měl být podle týdeníku Respekt před lety účelově zproštěn obžaloby.