Při srážce dodávky a nákladního vozu na Jičínsku devět zraněných

Jičín - Při srážce dodávky a nákladního automobilu u obce Podhorní Újezd na Jičínsku bylo dnes dopoledne zraněno devět lidí, z toho dva těžce. Hlavní silniční tah I/35 mezi Hradcem Králové a Jičínem je v místě nehody uzavřený.

Při nehodě byli podle mluvčího královéhradeckých záchranářů Ivo Nováka těžce zraněni řidič dodávky a nákladního automobilu, kteří byli převezeni do hradecké fakultní nemocnice. Další tři cestující z dodávky, kde cestovaly převážně děti, byli se středně těžkými zraněními převezeni do hradecké nemocnice, čtyři další lehce zranění skončili v jičínské nemocnici," řekl Novák. Jedna žena vyvázla z nehody bez zranění.

Mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková řekla, že dodávka, ve které cestovalo několik lidí, se nejdříve z nezjištěných příčin srazila bočně s protijedoucím nákladním vozem a poté narazila čelně do dalšího nákladního automobilu. „Výše škody zatím nebyla stanovena,“ uvedla policejní mluvčí. Objízdná trasa vede přes Chomutice, podle policie bude hlavní silniční tah uzavřený několik hodin.