Ubodal ženu v knihovně na Plzeňsku, pak se snažil uprchnout

Po poledni zabil devětadvacetiletý muž mladou ženu v knihovně v Horní Bříze na Plzeňsku. Pachatel z místa činu utekl, ale po půlhodině ho policie dopadla. Žena, jež v knihovně pracovala a kterou zřejmě bodl do zad, na místě zemřela.

Mluvčí krajské záchranky Michal Kobela uvedl, že sedmadvacetiletá žena zemřela na místě na následek bodné rány do zad, i když záchranka přijela za osm minut. Oběť údajně v knihovně pracovala.

I když se pachatel pokoušel z místa činu uprchnout, policistům neunikl. „Zhruba po půlhodině jsme dopadli pravděpodobného pachatele,“ řekl policejní mluvčí Jan Koželuh. Útočník byl podle informace ČTK chycen na nádraží v Horní Bříze skupinou policistů se psem. Podrobnosti nechtěla policie poskytovat s odkazem na prvotní fázi celého případu.

Devětadvacetiletý podezřelý má podle ČTK trvalé bydliště v Plzni. Policie ho vzala k výslechu a zřejmě skončí ve vazbě. Policisté i večer zůstávali na místě vraždy. 

Starosta Horní Břízy Vojtěch Šedivec nechtěl nic komentovat. Podle informací obyvatel čtyřapůltisícového městečka i dalších médií šlo o místního problémového muže. Podle webu krimiplzen.cz byl muž pravidelným návštěvníkem knihovny. Se ženou se měl uvnitř knihovny zamknout a donutit ji k telefonátu do televize Nova. Potom ji ubodal velkým kuchyňským nožem. Lidé, kteří za dveřmi slyšeli křik ženy, se prý pokoušeli vyrazit dveře dokonce i hasicím přístrojem, pak je ale otevřel vrah sám a dle tvrzení svědků z místa v klidu odešel. Každé auto vyjíždějící z města kontrolovali policisté v neprůstřelných vestách se samopaly a další desítky kolegů propátrávali město. Podle serveru iDNES.cz má obec údajně dlouhodobě potíže se sociálně slabými lidmi a narkomany. Strážníci v knihovně vykonávali zvýšený dohled, protože tam různí problémoví lidé chodili.

Policie řeší vraždu ženy v knihovně na Plzeňsku
Zdroj: ČT24