Firma HTC už hledá zaměstnance. V Brně začne od června

Brno - Servisní středisko na opravu mobilních telefonů otevře firma HTC v Brně už za tři týdny. Právě teď nabírá tchajwanský investor nové zaměstnance. Ještě letos poskytne práci zhruba třem stovkám lidí, pracovní tým pak podle potřeby v příštích letech posílí. Do budoucna se hovořilo až o tisíci pracovních míst. HTC chce v Brně první rok investovat zhruba miliardu korun.

Do Brna dorazili nejvyšší manažeři mobilního gigantu HTC. A do stejné budovy už chodí i ti, kteří pro ně chtějí pracovat. Zhruba 120 lidí nastoupí už prvního června, jde hlavně o dělníky a manažery. I kvůli rychlosti, s jakou chtěla firma své servisní středisko otevřít, upřednostnila místo novostavby stávající prázdnou halu v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa.

Česká vláda nyní narychlo řeší dva problémy, aby investorovi z Dálného východu cestu do Brna usnadnila. Smlouva o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Tchajwanem je už před podpisem, a pro tchajwanské řidičské průkazy, které u nás neplatí, zase ministerstvo dopravy připravuje výjimku.

HTC v Brně už od června (zdroj: ČT24)

Boj o investora

Dostat firmu HTC do Česka potažmo do Brna nebylo vůbec snadné. O investici s vedením firmy jednal nejen developer z průmyslové zóny, ale i poslanecká delegace, která byla začátkem února na Tchajwanu. Společnost se rozhodovala mezi Polskem a Českem a jednání o místo v tuzemsku probíhalo několik měsíců. Firmu do Brna nakonec podle developera CTP Invest přitáhla už hotová hala, průmyslová zóny blízko dálnice, ale i množství univerzit a tím i kvalifikovaných pracovních sil.