Student dal učiteli pěstí, ten upadl do bezvědomí

Olomouc – Student Střední školy polytechnické v Olomouci napadl učitele. Udeřil ho pěstí do obličeje tak silně, že muž upadl do bezvědomí. Mladistvý útočník byl po incidentu ze školy vyloučen a případ začali vyšetřovat také policisté. „Mladík je podezřelý z ublížení na zdraví a výtržnictví,“ potvrdila mluvčí olomoucké krajské policie Marie Štrbáková.

K incidentu ve škole v Rooseveltově ulici došlo už minulý čtvrtek. Student učitele napadl v odpoledních hodinách. „Byli u toho dva studenti, kteří ihned přivolali pomoc. Učitele převezli přivolaní záchranáři k ošetření do nemocnice,“ doplnila policejní mluvčí Štrbáková.

Mladík měl výchovné problémy už dříve

O události informoval také ředitel školy Aleš Jurečka. „Student napadl učitele odborného výcviku, který je nyní už v domácím léčení,“ uvedl ředitel. Dodal, že případ agresivního studenta řešila výchovná komise školy, která ho vyloučila z dalšího studia. „Byly s ním problémy už dříve. Měl podmínečné vyloučení a toto byla poslední kapka,“ řekl Jurečka. Vzhledem k tomu, že útočník je mladistvý, policie nechce sdělovat žádné další podrobnosti.

Fyzický útok na učitele je v Česku výjimečný

Agresivita dětí roste už na základních školách. Podle průzkumu z roku 2014 zažila téměř polovina učitelů na druhém stupni slovní útoky. Násilí vůči učiteli je stále ještě výjimečné. V roce 2012 napadl čtrnáctiletý gymnazista učitelku matematiky a způsobil jí hluboké bodné poranění na zádech. Roku 2004 ubodal učeň středního odborného učiliště ve Svitách svého pedagoga. Během posledních patnácti let je v Česku evidováno asi deset případů násilí vůči učitelům nebo vychovatelům.