Pražský maraton uzavře ulice a zkomplikuje dopravu

Praha – Více než 10 tisíc závodníků se chystá na nedělní 21. ročník pražského maratonu. Centrum města proto čeká řada dopravních opatření. Od 8:30 do 16:00 bude zcela uzavřeno mnoho ulic, které se budou postupně otevírat po proběhnutí posledních běžců. Omezený bude provoz některých tramvají a autobusů, naopak metro bude posíleno. Policie žádá, aby lidé do centra Prahy nejezdili auty.

Pražský maraton ochromí dopravu (zdroj: ČT24)

Pro auta bude uzavřené prakticky celé centrum Prahy okolo Václavského a Staroměstského náměstí, pražská nábřeží, část Malé Strany, Holešovic, Smíchova, Libně, Podolí, Nuslí či Karlína. V ulicích, kudy běžci poběží, nebude možné parkovat.

Největší komplikace se očekávají na křižovatce Resslovy ulice, Jiráskova mostu a Rašínova nábřeží. Další problematické místo by mohlo být na Smíchově mezi nádražím a výpadovkou z Prahy, potíže lze očekávat i na Rohanském nábřeží u hotelu Olympik, kudy závodníci poběží hned dvakrát. Toto místo je navíc i příjezdovou cestou k O2 areně, kde probíhá mistrovství světa v ledním hokeji. „Lidé by se měli vyhnout celému centru. Pokud musí do centra jet, prosíme, aby využili městské hromadné dopravy, nejlépe metra,“ říká Jan Daněk, mluvčí Policie ČR.

Omezení se totiž dotknou také provozu tramvají a autobusů. Z trasy závodu budou odkloněny linky 1, 3, 5, 7, 9, 14, 16, 17, 18, 22, 24 a 25, změní se i trasy autobusů 176, 192, 194, 207 a X24. Mezi Dvorci a Budějovickou bude přibližně do 13:15 jezdit náhradní autobusová linka X3. Trasy odklonů se budou průběžně měnit podle polohy závodního pole na trati, otevírat se budou po proběhnutí posledního běžce. V den závodu se veřejnost může obrátit na informační linku magistrátu 800 100 991.

Podrobné informace o změnách v MHD čtěte na webu pražského dopravního podniku zde.

Vydáno pod