Policie rekonstruovala prosincovou vraždu ve Vysokém Mýtě

Vysoké Mýto – Policie ve Vysokém Mýtě dnes provedla rekonstrukci vraždy z loňského prosince. Místní strážník v době mimo službu zastřelil vlastní legálně drženou zbraní jednoho pracovníka klubu Stodola, dalšího vážně zranil. „Na místě činu probíhá rekonstrukce několika fází, které se účastní jak svědci a obviněný, tak i soudní znalci, státní zástupce a obhájci,“ uvedla mluvčí krajské policie Jitka Vavřinová.

Policie rekonstruovala prosincovou vraždu ve Vysokém Mýtě (zdroj: ČT24)

Podle svědka incidentu se tři muži, mezi nimiž byl i strážník v civilu, v noci z 20. na 21. prosince domáhali vstupu na diskotéku bez placení. Tvrdili, že jde o policejní akci. Pracovníci klubu je nechtěli pustit dovnitř, proto muži nastříkali do místnosti pepřový sprej. Dva bratři ve věku 22 a 25 let, zaměstnanci diskotéky, je začali pronásledovat. Strážník na to reagoval střelbou. Jednoho z mladých mužů zabil, druhého vážně zranil. Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu, soud jej poslal do vazby.

Podle starosty Františka Jiraského byl strážník před činem bezproblémovým členem městské policie. V reakci na událost Vysoké Mýto podrobí všechny nově, ale i dříve přijaté strážníky psychologickým testům.