Vleklý spor končí: Vary dostanou za golfový areál o 27 milionů víc

Zastupitelé Karlových Varů ukončili vleklý spor o hodnotu golfového areálu, který prodalo město před deseti lety. Radnice totiž původně prodala hřiště za pouhých pět milionů korun, což bylo podle kritiků málo. Nově by měla soukromá firma zaplatit o 27 milionů více. Dohodu ještě musí v dubnu potvrdit soud.

Město dostane za golfové hřiště o 27 milionů víc (zdroj: ČT24)

Původně mělo do městské kasy za prodej areálu putovat pět milionů, dalších 45 milionů pak představovaly investice do hřiště a služby pro město. Jenže i cena 33 milionů se zdá opozici nízká: „To my považujeme za další ostudu… ceny golfových hřišť se pohybují ve stamilionech korun,“ tvrdí Otmar Homolka (OCJJ).

Podle primátora Petra Kulhánka (KOA) měla být cena vyšší: „Na druhou stranu jsme museli vzít v úvahu všechna rizika, která plynou z budoucích soudních sporů.“

Kritici napadali i samotný prodej golfového hřiště v roce 2005. Tvrdili, že smlouva byla neplatná. Složitý spor má teď po téměř deseti letech ukončit soudní smír. Bitva právníků by pro zaběhlý golfový areál znamenala potíže a odradila by sponzory.

Podle ředitele areálu Karla Maříka bylo hřiště v době, kdy ho vlastnilo město, zanedbané. Za víc než deset let do něj prý soukromá firma investovala zhruba 200 milionů korun.