Ozbrojený senior chtěl zaútočit na Babiše - skončil na psychiatrii

Ostrava - 63letého muže ozbrojeného několika noži a paralyzérem zadržela policie během pondělního mítinku ministra financí Andreje Babiše (ANO) v Ostravě. Ještě před samotným veřejným setkáním totiž v předsálí tamějšího kulturního domu vyhrožoval násilím. Údajně měl plánovat útok přímo na ministra financí. Podle policie se chtěl pomstít za to, že žádný z poslanců hnutí ANO neřeší jeho problémy. Následně skončil v psychiatrické léčebně.

Podle ředitele ostravské kriminální policie Radovana Vojty obcházel 63letý senior se svým problémem poslance zvolené za ANO, ale prý u nich neuspěl. Proto v předsálí Domu kultury města Ostravy, kde se právě konalo setkání veřejnosti s ministrem financí, prohlásil, že si to půjde vyříkat na diskusi přímo s Babišem.

„Při rozhovoru se svědkyní, která vše později oznámila policii, uvedl, že to bude jako v Brodě,“ upřesnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž tak odkazoval na střelbu v uherskobrodské restauraci Družba, kde v únoru 63letý útočník zastřelil osm lidí a nakonec i sebe.

Ostravská policie tohoto muže i 65letou ženu, která ho doprovázela, ještě v kulturním domě zadržela. U něj našla několik nožů a elektrický paralyzér, vzápětí skončil v psychiatrické léčebně v Opavě. Ženu policie po výslechu propustila. Seniorovi hrozí obvinění za přečin násilí proti skupině nebo jednotlivci.