Týral dívku ve jménu Satana. Soud mu uložil vězení a léčbu

Zlín – Ústavní ochranná léčba a 21 měsíců vězení. Takový trest uložil zlínský krajský soud muži za týrání jeho bývalé přítelkyně. Ženu podle státního zástupce nutil dodržovat 70 jím stanovených pravidel, zakazoval jí kontakt s rodinou a přáteli a také ji opakovaně bil, a to i v době, kdy byla těhotná. Od přítelkyně si nechal říkat „Satane“. Obě strany se odvolaly, rozsudek tak zatím není pravomocný.

Léčba a vězení. Trest, který krajský soud ve Zlíně uložil Mickeymu Christiansenovi. Ten se v roce 2010 seznámil s tehdy patnáctiletou dívkou. Jejich nerovný vztah trval pět let, během kterých soužití přerostlo ve fyzické a psychické týrání. Muž přítelkyni nutil dodržovat 70 stanovených pravidel, mezi nimiž byl zákaz kontaktu s rodinou, chození k lékaři, kontakt s jinými muži i hezké oblečení. Podle výpovědí svou partnerku také opakovaně bil a nechal si od ní říkat „Satane“.

Dívka po roce vztahu otěhotněla, ale potratila. Ve své výpovědi potvrdila, že s přítelem odnesli mrtvý plod do lesa, kde ho muž rozpíchal klackem a spálil. Dva roky nato dívka otěhotněla podruhé. Právě tehdy se podle žalobce muž pokusil o zabití jejich nenarozeného dítěte. Dívka se později od přítele odhodlala odejít, a to hlavně kvůli obavě o zdraví dítěte. Když se pak svěřila rodičům, ti celou věc nahlásili na policii. 

Sám Christiansen u soudu popsal svůj vztah s dívkou jako romantický a idylický. Za vydírání, vyhrožování a pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozilo až 12 let vězení.