Policie zadržela útočníka z metra, k činu se přiznal

Praha - Díky spolupráci s veřejností policisté dopadli muže, který ve čtvrtek ve stanici Invalidovna pražského metra údajně pořezal devětatřicetiletého cestujícího na krku. „Jedná se o jednadvacetiletého slovensky hovořícího mladíka,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Policie muže obvinila z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až deset let vězení. Svou oběť podle svých slov neznal, motiv policie zjišťuje.

Napadený utrpěl hlubokou řeznou ránu na krku a záchranáři ho odvezli do nemocnice Na Bulovce. „Mohu potvrdit, že v noci na dnešek zadrželi kriminalisté muže, který je podezřelý z útoku v metru. S touto osobou provádějí úkony trestního řízení,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. 

Mladíka policie našla v noci na dnešek na základě indicií, které policisté získali od veřejnosti, v pražském Karlíně. Při výslechu se k činu doznal. Na podezřelého muže dostali policisté tip od občanů. Poznali ho podle záběrů z metra. Při kontrole pak muž nebyl schopen potvrdit svou totožnost, proto byl odveden na služebnu, kde ho policisté spojili se čtvrtečním incidentem. 

Policejní mluvčí pro ČT potvrdil, že útočník a jeho oběť se v den činu viděli poprvé, do té doby se nikdy nepotkali a nedošlo mezi nimi ani k žádnému konfliktu. Policie útočníkovi dnes odpoledne sdělila obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí odnětí svobody až na deset let. Vyšetřovatelé zároveň podali podnět státnímu zástupci k návrhu na vzetí do vazby.