Smrtelná nehoda u Kralup, namrzlou R10 policie uzavřela

Praha - Při nehodě nedaleko Kralup nad Vltavou zemřel dnes ráno řidič. Jeho spolujezdkyně je těžce zraněná a záchranáři odvezli do nemocnice i dvě děti. Informovala o tom mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Několik nehod se stalo také na silnici R10 na Mladoboleslavsku. Policie ráno namrzlou silnici ve směru na Prahu uzavřela, po třech hodinách se podařilo zprůjezdnit levý pruh, poté i celou dálnici.

Nehoda u Kralup se stala po 6:00 ráno. Podle policejního mluvčího Václava Tichého auto Škoda Felicia, které řídil dvaačtyřicetiletý řidič, vyjelo ze silnice, převrátilo se a narazilo do stromu. „Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla Effenbergerová. Žena má podle ní zranění hlavy a ruky. Děti byly odvezeny do motolské nemocnice na pozorování.  

Na namrzlé silnici R10 se ráno stalo sedm dopravních nehod, podle Effenbergerové byli při nich lehce zraněni dva lidé, které záchranáři odvezli do mladoboleslavské nemocnice. Podle mluvčí mladoboleslavské policie Markéty Johnové byla R10 uzavřena kolem šesté hodiny ranní. Po zhruba třech hodinách policie zprovoznila alespoň levý pruh. Auta tak musela jezdit po souběžné staré silnici přes Bakov a Chudoplesy. „Neprůjezdné to bylo jen ve směru Liberec - Praha. V opačném směru byla jen jedna nehoda a bylo to průjezdné,“ dodala Johnová.

Dopravní nehoda se ráno stala také u Miličína na Benešovsku. Při střetu osobního a nákladního auta byly zraněny dvě děti, z toho jedno vážně. Silnice 3 mezi Voticemi a Táborem byla uzavřena kvůli přistání vrtulníku.