Výstřely ze vzduchovky poranily dva lidi, střelci hrozí tři roky

Náchod – Muže, který střílel ze vzduchovky po lidech v centru Náchoda, zadržela policie. Dva kolemjdoucí poranil, čelí proto obvinění z pokusu ublížení na zdraví a z výtržnictví, hrozí mu až tři roky vězení.

Dva lidé utrpěli zranění a další dva mají poškozený oděv po zásahu ze vzduchovky, ze které na ně střílel dvacetiletý mladík v centru Náchoda. „Tři ženy a jednoho muže zasáhl diabolkou do nohou. Ve dvou případech jim poškodil pouze oblečení, dvakrát ale střela pronikla do podkoží a poškození museli vyhledat lékařské ošetření,“ popsala policejní mluvčí Ivana Ježková.

Střelce vypátrala policie, zjistila, že ze vzduchové zbraně se zaměřovacím zařízením střílel z okna bytu. K činu se přiznal. „Vypověděl, že lidem nechtěl ublížit, nicméně přiznal, že kromě střelby na dopravní značky, kam mířil, optikou zamířil i na kolemjdoucí,“ uvedla policejní mluvčí.

Mladík nyní čelí obvinění ze dvou trestných činů, hrozí mu až tři roky vězení. Policie ještě vyšetřování nedokončila a zjištuje, zda se na střelbě nepodílel i někdo další.