Na kluzké silnici na Prostějovsku zemřel při nehodě aut člověk

Prostějov - U Němčic nad Hanou na Prostějovsku ráno havarovalo několik aut. Při nehodách jeden člověk zemřel, dalších asi pět zraněných odvezli záchranáři do nemocnice. Silnice v tu chvíli klouzala, před namrzající mlhou na Prostějovsku varovali správci cest.

Několik vozů postupně havarovalo mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi. Auta tam měla kolize postupně. „Mělo se jednat o pět vozidel. Jedna z těžce zraněných osob i přes veškerou péči lékařů svým zraněním na místě podlehla. Okolnosti nehod, příčiny a výše vzniklých škod zjišťujeme. Silnice je v místě nehody z důvodu šetření nehod neprůjezdná,“ komentovala situaci krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle informací hasičů narazilo do stromu jedno z aut, ve kterém cestovali tři lidé. „Při této nehodě hasiči osoby vyprošťovali a pomáhali při resuscitaci. Jeden člověk zraněním nakonec podlehl,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle něj skončila auta v příkopech, silnice byla prý velmi kluzká.

Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga bylo z místa nehody odvezeno asi pět zraněných do prostějovské nemocnice. Záchranáři podle něj na místě stále pracují.