Sníh komplikoval dopravu na Moravě

Zlín - Sněžení celý den komplikovalo dopravu na silnicích na několika místech v republice. Na Vsetínsku pokrývá vozovky druhé a třetí třídy vrstva ujetého sněhu, který leží i na některých cestách v jiných okresech. S výjimkou Prahy a Jihomoravského kraje platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před sněhovými jazyky pro všechny kraje.

Také v Moravskoslezském kraji se místy kvůli sněžení objevily dopravní komplikace, všechny silnice byly nicméně se zvýšenou opatrností sjízdné. Jedinou výjimkou byla pro nákladní auta komunikace vedoucí z Ostravice k hranicím se Slovenskem, odpoledne byla objížďka na D1 u Ostravy kvůli nehodě kamionu.

Sněžení, vítr a náledí ztěžovaly dopravu, obzvláště v kopcovitých oblastech Čech a Moravy, kvůli sněhovým jazykům a sněžení havarovala řada kamionů i dalších vozů na silnicích nižších tříd.

V průběhu odpoledne a večera se má nicméně na celém území situace na silnicích zklidňovat spolu s ubýváním sněhových přeháněk. V noci má být zataženo až oblačno, místy bude mrholit. Na Moravě budou srážky ještě občas sněhové, v Beskydech má trvalejší sněžení ustat do rána. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi třemi až minus jedním stupněm Celsia, ojediněle se zřejmě bude tvořit náledí. Na Vysočině by lidé měli počítat se silnějším větrem.