Policie dopadla mladíky, kteří dvanáctkrát loupili na čerpacích stanicích

Litoměřicko – Policie dopadla dva mladíky z Roudnice nad Labem na Litoměřicku, kteří měli spáchat celkem patnáct loupežných přepadení, z toho dvanáctkrát přepadli čerpací stanice. Mladíci se ke všem přepadením přiznali.

Muži ve věku jednadvacet a dvacet let podle policie přepadávali objekty v období mezi listopadem 2014 a koncem ledna 2015 v Ústeckém a Středočeském kraji. Zaměřovali se na čerpací stanice. Do vybraného objektu vešel vždy jeden z nich s nasazenou maskou, v ruce držel pistoli a dožadoval se hotovosti. Druhý muž pak na něj většinou čekal v autě před objektem, aby mohli z místa činu rychle zmizet. Muži při každé akci měnili svoje maskování i vozidla.

Oba muže, kteří tímto způsobem provedli patnáct přepadení, policie nakonec dopadla. Jeden z nich je ve vazbě, oba může soud odsoudit k vězení v rozmezí dvou až deseti let. Polici se podařilo na stopu pachatelů dostat v souvislosti s přepadením zastavárny v Roudnici. Jednoho z pachatelů si totiž všimnul procházející policista. Ten ho také později identifikoval a druhého února mohli policisté oba muže zadržet.

Mladíci se ke všem přepadením přiznali. Podle litoměřických kriminalistů měli v plánu ve své činnosti pokračovat, tentokrát v okolí dálnice D1.