Soud dostal obžalobu na mladíky, kteří napadli zpěváka Hrůzu

Ostrava – Krajské státní zastupitelství v Ostravě podalo obžalobu na dva mladíky, kteří loni v červenci v Ostravě brutálně zbili hudebníka Michala Hrůzu. Podle mluvčího krajského soudu Dalibora Zechy by měl proces začít do tří měsíců. Útočníci jsou obviněni z ublížení na zdraví a dalších trestných činů a hrozí jim až 12 roků vězení. Známý zpěvák se v předvečer svého koncertu na Colours of Ostrava připletl do potyčky opilých středoškoláků. Bili ho pěstmi a kopali tak, že skončil s krvácením do mozku v nemocnici.

Michal Hrůza prodělal po útoku těžkou operaci, týdny ležel v nemocnici a poté absolvoval několikaměsíční rehabilitaci. Nyní je již v takové kondici, že si naplánoval jarní turné po republice, které začíná 19. března. U soudu možná nebude vypovídat. Na okolnosti napadení si totiž kvůli výpadku paměti nepamatuje, nevypovídal ani na policii. „Zdravotní stav poškozeného je takový, že by se mohl procesu zúčastnit. Vzhledem k tomu, že si na samotný incident zřejmě nepamatuje, je však otázkou, jestli soud bude na jeho výpovědi trvat,“ uvedla advokátka Michala Hrůzy Iveta Végsöová.

K incidentu došlo loni v noci z 16. na 17. července. Hrůza se po koncertu na Festivalu v ulicích šel s přáteli bavit do Stodolní ulice. Nad ránem se stal svědkem bitky mezi dvěma středoškoláky. Snažil se je prý uklidnit a oddělit od sebe. Když se mu to nedařilo a pohrozil, že zavolá policii, mladíci obrátili svou agresivitu proti němu. Záchranáři ho našli ležet na ulici těžce raněného a v bezvědomí. Byl v ohrožení života.

Při identifikaci útočníků policistům pomohl záznam z bezpečnostních kamer. Už druhý den oba mladíky, kteří měli letos maturovat, zatkli, obvinili a soud je vzal do vazby. Asi po měsíci je soudce pustil na svobodu s podmínkou, že budou spolupracovat a podrobí se dohledu probačních úředníků.

Stodolní ulice
Zdroj: ČT24