Po večírku svolaném po sociální síti zbyl zdemolovaný dům

Praha – Víkendová oslava v kunratickém rodinném domě se proměnila v nekontrolované řádění. Na večírek, který šestnáctiletá dívka uspořádala prostřednictvím sociální sítě, dorazilo asi 60 lidí, mezi nimi i spousta těch, které neznala. Zanechali po sobě škodu za půl milionu včetně zničené fasády, poškozeného nábytku i rozbitého křišťálového servisu.

Poté, co rodiče odjeli na víkend pryč, mladá dívka oznámila pomocí sociální sítě pořádání party v jejich rodinném domě. Kromě tří lidí, které znala, ale přišla i spousta dalších. Celkem se tak do domu přišlo bavit asi šedesát lidí. Během večera účastníci oslavy pili alkohol a nejspíš požili i nějaké drogy. Následně začali přibližně po půlnoci někteří z těchto lidí s demolicí vnitřního vybavení domu i vnější fasády. „Při pořádání podobných oslav a psaní pozvánek na sociální síť je nutné dbát opatrnosti, koho si zvete do svého obydlí,“ upozornil policejní mluvčí Jan Daněk. Škody mají ve výsledku čítat minimálně půl milionu korun. Policie případ vyšetřuje jako poškození cizí věci a pachatelé mohou skončit až na rok ve vězení.

„Posprejovali vnější fasádu domu, poškodili vnitřní omítky v obývacím pokoji od míče a blíže nezjištěného předmětu, zničili omítky zdi na chodbě a na schodišti típáním nedopalků cigaret, poškodili omítky zdi na toaletě, popsali a postříkali barvou ve spreji koupelnu a barvu nastříkali i na nábytek,“ vyjmenoval způsobenou škodu Daněk.

Ušetřeno ale nebylo ani další vybavení domu. Někdo rozbil křišťálový servis i skleněnou výplň krbu. Poškozeny byly rovněž dveře a podlahy a vandalové uvnitř domu vystříkali práškový hasicí přístroj.

Policie dosud shání všechny účastníky večírku, který se zvrtl. Žádá, aby se jí ozvali případně i další lidé, kteří by mohli přispět k objasnění případu.