Dvojice mužů házela dřevo na dálnici, 25 aut poškozeno

Hranice (Přerovsko) - Dva neznámí pachatelé shazovali dnes večer z mostu na D1 u Hranic na Přerovsku dřevěné předměty na dálnici mezi Olomoucí a Ostravou. Poškodili přitom v obou jízdních směrech asi 25 aut. Jeden člověk byl zraněn, celkové škody zatím nejsou známy. Okolnosti případu na místě vyšetřuje policie. Podle hasičů poškozená vozidla stojí na dálnici mezi 306. až 312. kilometrem.

Na dálnici mezi Olomoucí a Ostravou ohrožovali podle informací policie asi dva lidé bezpečnost provozu. „Podle prvotních informací dvě neznámé osoby shazovaly z mostu u sjezdu na Hranice dřevěné předměty. Házely je na dálnici, poškodily přitom 20 vozidel a jeden člověk se zranil,“ uvedla policejní mluvčí. Způsobili přitom škodu na autech v obou jízdních směrech.

D1 zůstala nicméně průjezdná, doprava byla pouze omezena. Policisté na místě uzavřeli pravý jízdní pruh, zatímco levý ponechali průjezdný. Okolnosti případu se dál vyšetřují. Na místo byli přivolání také hasiči. Podle jejich mluvčí Vladimíry Hacsikové dostali hlášení kolem půl osmé večer s tím, že na D1 na 308. kilometru u sjezdu na Hranice došlo k dopravní nehodě šesti vozidel. Podle jejich odhadu bylo celkem poškozeno až dvacet pět aut.