Lupiči, kteří přepadli banku v Chomutově, stále unikají

Chomutov - Tři lupiči, kteří v pátek odpoledne přepadli chomutovskou pobočku Raiffeisenbank, stále unikají. Z banky si odnesli stovky tisíc korun. Z místa činu ujeli v bílém dodávkovém voze. Pachatele pronásledovaly policejní hlídky, při přestřelce byl jeden z policistů lehce zraněn. Intenzivní pátrání po pachatelích pokračuje, řekla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Lupiči ujeli po loupeži směrem na Křimov na hraniční přechod s Německem. Za Chomutovem dodávku v lese odstavili a zapálili. Při útěku vzali rukojmí, zaměstnance banky. V lese ho pustili, nic se mu nestalo.
„Zaměstnancům pobočky chceme nepříjemný zážitek kompenzovat. Nejspíš je pošleme na naše náklady do lázní. Předpokládám, že v pondělí pobočku otevřeme,“ uvedl mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Kofroň.

Pachatelé při útěku vhodili na silnici před policejní vozy dýmovnici a hřeby. V lese údajně přestoupili do jiného vozu. Po lupičích bezúspěšně pátrali psovodi i vrtulník.

Raiffeisenbank vypsala za informace vedoucí k dopadení lupičů půlmilionovou odměnu. Odměnu ve stejné výši banka přislíbila podle Kofroně už ve středu, čelí totiž i sérii přepadení poboček v Praze.