V Karlových Varech proběhla demonstrace za odstoupení magistrátu

Karlovy Vary - Občanská sdružení, někteří hudebníci a opoziční politici vyzývají vedení karlovarského magistrátu, aby odstoupilo. Přibližně sto lidí, kteří nejsou spokojeni se způsobem vedení města, demonstrovalo přímo v budově magistrátu. Jeho vedení tvrdí, že volební sliby plní a město rozvíjí.

Rozzlobení lidé skandovali nejen venku, ale i na chodbě ve čtvrtém patře karlovarského magistrátu, kde mají kanceláře primátorka a její náměstci. Nikdo z vedení města však s protestujícími diskutovat nepřišel. Účastníci demonstrace hovořili o nespokojenosti s tím, co se ve městě děje, a magistrát nazvali institutem na rozebrání městského majetku.

Opoziční zastupitel Jiří Kotek mluví o korupčních symptomech. Tvrdí, že město předražilo zakázku na stavbu multifunkční haly, když nabídlo miliardu korun. Kritici také obviňují město, že prodělalo stamiliony na prodeji lukrativních domů v centru lázní, a proto vyzývají radní, aby uvolnili místa v zastupitelstvu. „Když odstoupí ze zastupitelstva, je to řešení, protože místo nich nastoupí noví lidé. Nezkažení a nezapletení do sítí, které tady byly vytvořeny,“ domnívá se karlovarský opoziční zastupitel Jiří Kotek (ODA, SNK ED).

Vedení města argumenty demonstrantů odmítá s tím, že jen voliči mohou rozhodnout o tom, kdo bude městu vládnout. Náměstek karlovarské primátorky Tomáš Hybner (ČSSD) nazval výzvu absurdní a dodal, že zastupitelstvo má mnoho podnětů od obyvatel Karlových Varů, ve kterých děkují za práci, kterou pro ně magistrát v tuto chvíli vykonává. „Byli bychom rádi, kdyby je zveřejnil. Myslím, že takových moc není,“ nevěří jeho slovům zástupce občanského sdružení O co jim jde? Otmar Homolka.

Zástupci občanských sdružení chtějí demonstrační akci zopakovat na stejném místě za týden, od půl páté odpoledne.