Nebezpečné stádo terorizuje Drmoul

Drmoul – Na řádění stáda krav a býků doplatila v Drmoulu u Mariánských Lázní mladá herečka Veronika Kohoutová. S podezřením na vnitřní poranění je v nemocnici. Stádo uteklo z chatrné ohrady kolem pastviny. Patří Zemědělskému družstvu Rozvoj ze sousedních Trstěnic. Veroniku Kohoutovou znají lidé hlavně z pohádek Zdeňka Trošky, do širšího podvědomí vešla jako víla z videoprojekcí v Troškově adaptaci Rusalky pro Národní divadlo. Stádo jí obklopilo, když se přijela do Drmoulu s otcem postarat o svého koně.

Podle svých slov proti ní vyrazil býk, hlavou do ní narazil a vzápětí přirazil na plot. Potom herečku podupal zbytek stáda. „Abych něco udělal, začal jsem mávat rukama nad hlavou a ty krávy se začaly tlačit nazpátek,“ popisuje Veroničin otec Karel Kohout, kterému pak stádo naběhlo na auto a poškodilo jej.

Chovatelé zahnali stádo z pastviny do menší ohrady u starého zemědělského objektu. Poslední událost popudila většinu lidí z okolí. Mluví o tom, že družstevníci dobytek málo krmí, ten je pak vystresovaný a chatrnou ohradu překonává dost často. Podobné incidenty se podle místních opakují pravidelně.

„Obrátíme se pravděpodobně na policii a na veterinární správu,“ potvrdila starostka Drmoulu Vladislava Chaloupková. Předseda družstva nebyl dnes k zastižení. Právě on si ale podle ostatních zaměstnanců vymínil, že jako jediný bude k tomuto případu podávat informace.