Dokončení opravy historické sladovny v Písku se opozdí a prodraží

Písek – Oprava historické sladovny v Písku se opozdí a o více než deset milionů korun prodraží. Důvodem jsou praskliny na nosných klenbách budovy, kde vzniká ojedinělé Centrum ilustrace. Aby ale město získalo slíbené dotace z Evropské unie, měly stavební práce skončit do konce roku.

Projekt za 168 milionů korun počítal s dostavbou do konce tohoto roku, popraskané nosné klenby ale musely vyřešit ocelové nosníky. Jejich projekt a výroba prodražily stavbu zhruba o 15 milionů korun, statické úpravy navíc zdržely stavební práce o řadu měsíců.

„Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo minulý týden žádost města Písku o prodloužení celého projektu,“ potvrzuje Eva Kadlčáková, zástupce projektu Centrum ilustrace, které vzniklo na památku ilustrátora Radka Pilaře, píseckého rodáka.

Termín má město Písek prodloužen do dubna 2009, do té doby musí být veškeré stavební práce hotové. V opačném případě by město peníze získané z Evropské unie muselo vrátit. Ředitel sladovny je ale přesvědčený, že všechny prostory začnou veřejnosti sloužit už ve druhé polovině roku 2008.