Lupiči přepadli v Č. Budějovicích bezpečnostní agenturu

České Budějovice - Maskovaní lupiči přepadli krátce před páteční půlnocí bezpečnostní agenturu v Českých Budějovicích. Vzali peníze a jeden z ozbrojených pachatelů vážně zranil pracovníka agentury, řekla jihočeská policejní mluvčí Mirka Čapková.

Pachatelé v kuklách si vybrali pobočku bezpečnostní agentury Grup 4 Securior. Přelezli plot a vnikli do místnosti. „Tam se pod pohrůžkou použití střelné zbraně zmocnili blíže nezjištěné finanční částky,“ uvedla mluvčí. Sumu odmítla upřesnit. Zaměstnanec utrpěl zranění ruky a podrobil se operaci v českobudějovické nemocnici, dodala.

Podezřelí se podle zjištění kriminalistů pohybovali v osobních vozidlech Audi Q7 tmavé barvy a Land Rover červené barvy. Policie proto žádá svědky, kteří tato auta spatřili v Českých Budějovicích projíždět nebo parkovat, aby se ozvali operačnímu důstojníkovi na číslo 974 221 100 nebo na linku tísňového volání 158.

Vedení společnosti G4S Cash Services dnes ČTK útok i zranění zaměstnance potvrdilo. „K vážným škodám na majetku společnosti a třetích stran nedošlo,“ uvedlo v tiskové zprávě. Podle ní se jednalo o neúspěšný ozbrojený útok na pancéřové vozidlo v areálu operační základny. Jihočeská policejní mluvčí však uvedla, že maskovaní muži vnikli do místnosti bezpečnostní agentury.