V Horní Moštěnici proběhla soutěž jedlíků

Horní Moštěnice – 4 kila zelí, 2 kila masa a 8 celých houskových knedlíků – to vše spořádalo během hodiny šest jedlíků při soutěži v pojídání tradičního českého jídla vepřo-knedlo-zelo. Už pátý ročník tohoto klání pořádal Obecní úřad v Horní Moštěnici na Přerovsku. Soutěžící navíc přišly podpořit stovky lidí.

Hned ze začátku se soutěžící do jídla pustili s velkou chutí, po první desítce knedlíků už ale začali povolovat opasky a ztěžka dýchat. „Základní dávka knedlíků na talířku je 6 kusů a množství zelí a masa. Počítají se snězené knedlíky. Přidáváme po 5 kouskách a postupně soutěžící odpadají,“ nechal se slyšet pořadatel Ladislav Ludva.

První jedlík souboj vzdal po necelé půlhodině. Na kontě měl snězených 14 knedlíků. Dalších pět ale bojovalo dál. „Mám už 15 knedlí snězených a ještě těch 5 až 10 dám,“ prohlásil soutěžící Bohumil Šimák.

Rozhodnuto bylo za hodinu. Nejvíce knedlíků snědl teprve patnáctiletý Marek Pospíšil. K vepřovému a zelí si jich dal rovných 27. Po výkonu se přiznal, že měl ještě před soutěží kuře s knedlíkem, takže se necítí nejlépe. A protože k dobrému jídlu patří i dobré pití, soutěžilo se třeba ještě v pití piva na ex nebo o nejlepší loňskou slivovici.