Hradecký soud začal projednávat případ znásilnění školačky

Hradec Králové - Krajský soud v Hradci Králové dnes začal projednávat případ devětatřicetiletého Jaroslava Baldrycha, který podle obžaloby v letech 2006 až 2007 v Náchodě znásilnil osmiletou dívku. V případě prokázání viny mu hrozí pět až 12 let vězení, soud by měl verdikt vynést ve středu. Baldrych se dnes před soudem přiznal.

Podle spisu Baldrych dívku ze sousedství, která kamarádila s jeho synem, v bytě a ve sklepě osahával, fotil ji fotoaparátem a požadoval po ni různé sexuální praktiky. Obžaloba muže také viní z toho, že školačce pouštěl snímky s pornografickou tématikou. „U nezletilé se vlivem jednání obžalovaného projevila posttraumatická stresová porucha, která trvá až do současnosti,“ řekla státní zástupkyně Hana Flídrová.

Baldrych dnes před soudem označil své jednání za obrovské lidské selhání. „Lituji toho co se stalo, nedokážu vysvětlit, proč k tomu došlo,“ řekl soud obžalovaný, který pracoval na Celním ředitelství v Praze. Baldrych dnes soudu také řekl, že byl pod silným psychickým tlakem, který vysvětlil šikanou v zaměstnání.