Neznámá žena vhodila do obchodu kyselinu sírovou

Nejdek (Karlovarsko) - Přes 30 lidí museli dnes odpoledne evakuovat hasiči z jednoho ze supermarketů v Nejdku na Karlovarsku. Zatím neznámá žena do obchodu vhodila tekutinu, která obsahovala koncentrovanou kyselinu sírovou. Dvě ženy musely být ošetřeny.

Nebezpečnou látku v pogumované látkové tašce vhodila žena před pokladny v supermarketu. Tekutina se pak rozlila na zem. Když ji prodavačky začaly uklízet, udělalo se jim nevolno. Dvě z nich musela záchranná služba odvézt do nemocnice. „Naši zdravotníci v nejdeckém supermarketu ošetřovali dvě ženy ve věku 24 a 39 let, obě dvě měly nevolnost, která byla způsobena nadýcháním,” potvrdil Mluvčí záchranné služby v Karlových Varech Lukáš Hutta.

Hasiči ihned z prodejny evakuovali asi 25 nakupujících a šest zaměstnanců. Uzavřeli i přilehlé parkoviště. Na místo pak dorazili chemičtí specialisté, aby provedli rozbor nebezpečné látky. Mluvčí hasičů František Petr oznámil: „Chemici zjistili po analýze, že se jedná o koncentrovanou kyselinu sírovou nebo látku, která tuto koncentrovanou kyselinu sírovou obsahuje, je nebezpečná, pokud by s ní člověk přišel do styku holým tělem.”

Po ženě, která chemikálii do obchodu vhodila, policie pátrá. Motiv jejího činu není znám. „Prozatím se přikláníme k tomu, že věc budeme šetřit jako obecné ohrožení,” dodává Michal Šavraňa, Policie ČR Karlovy Vary. Supermarket teď zůstane uzavřen tak dlouho, dokud nebezpečná látka nebude důkladně odstraněna.