Na Kolínsku bude rychlobruslařská dráha

Kolínsko - Na Kolínsku vznikne vůbec první stadion s rychlobruslařskou dráhou v republice. Obec Velký Osek už má návrh, jak bude hala za půl miliardy vypadat. Začala už nabízet klubové karty. Peníze na stavbu chce získat právě prodejem karet, ale také z úvěru a z reklamy. Tam, kde je teď pole, by podle plánů měl stát bruslařský stadion. Obec Velký Osek založila společnost Velkoosecká sportovní, která bude vlastníkem sportoviště.

O tom, že je v republice podstatně víc bruslařů, než se vejde do této haly, informoval Jiří Otta (ODS), předseda představenstva Velkoosecká sportovní a starosta Velkého Oseku. Ondřej Brada z Českého svazu rychlobruslařů si myslí, že záměr je schopen se uživit. V hale bude 400metrová dráha pro rychlobruslaře a dvě hokejová hřiště. Kapacita - 9 tisíc diváků.

Samotní obyvatelé obce se k záměru postavit zde takovou dráhu stavějí různě. Někteří se těší, jiní to považují za plýtvání penězi a ostatním je to jedno. Starosta projektu věří. Obec má podporu rychlobruslařského svazu i závodnice Martiny Sáblíkové. Velkoosecká sportovní už nabízí klubové karty. Kdo si rezervuje permanentku za 10 tisíc korun, bude mít nárok na 250 hodin bruslení.