Na Opavsku se otrávili dva dělníci

Mikolajice - Tragédie se stala v Mikolajicích na Opavsku. Dva lesní dělníci se v obytném přívěsu otrávili zplodinami při topení propanbutanem. Jeden muž zemřel, druhý skončil ve velmi vážném stavu v nemocnici. Bezvládné tělo muže našel v obytném přívěsu, který policisté odvezli k odborné expertíze, traktorista pracující v lese.

„Je to velká smůla, byli to naši kamarádi,“ hodnotí situaci ostatní dělníci. Oba muži byli z jižních Čech. Přívěs, ve kterém přespávali, vytápěli plynem z propanbutanové láhve. Zřejmě ve špatně větrané místnosti se jim stal osudným oxid uhelnatý.

44letý muž otravě podlehl. Druhý, o devět let starší, unikl smrti jen o vlásek. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranné služby, potvrzuje, že muž ve věku 53 let byl v bezvědomí a v přímém ohrožení života. Muže převezli záchranáři do Slezské nemocnice v Opavě. „Mohu v současné době potvrdit, že stav tohoto pacienta je kritický,“ dodal primář chirurgického oddělení Jiří Hájek.

Případem se zabývají kriminalisté. Snaží se zjistit, kdo a kdy muže viděl naposledy. Tiskový mluvčí Policie České republiky v Opavě René Černohorský dodal, že policisté nezjistili na místě cizí zavinění, případ je šetřen jako nešťastná událost. Policisté upozorňují občany, aby při topení plynem nezapomínali místnost důkladně odvětrávat.